VoV Blog

Jedinečný rent-to-own systém VoVlastnom vám radi predstavíme aj prostredníctvom série užitočných VoV blogov. Sledujte náš web a o všetkom sa dozviete vždy z prvej ruky.

18. November 2022

Hypotéka a príjem zo zahraničia?

V dnešnej dobe čoraz viac Slovákov pracujúcich v zahraničí uvažuje o kúpe nehnuteľnosti, aby po návrate na Slovensko mali zabezpečené bývanie. Banky ku klientom s príjmom zo zahraničia majú iný prístup ako k tým, ktorí si vybavujú hypotéku s príjmom zo Slovenska.

10. November 2022

Z menšieho bytu do väčšieho? S nami okamžite a bez starostí

Kúpili ste si menší, ale zato útulný byt, usadili sa a pekne si nažívate. Lenže ako to už býva, rodinka sa zvykne rozrásť a v takom prípade vás prirodzene ovládne pocit, že mať viac priestoru i súkromia by nebolo na škodu, ba dokonca niekedy je to až nutné.

28. Október 2022

Stojí? Či Leží?

Pravdepodobne sme sa už všetci stretli s jednoduchou, a pritom veľmi čarovnou formuláciou používanou v scudzovacích zmluvách, “ako stojí a leží”. Verím, že mnohí z Vás jej neprikladali extra význam, no opak môže byť pravdou… Obľúbená doložka “ako stojí a leží” je zakotvená v Občianskom zákonníku v časti záväzkového práva pri zodpovednosti za vady v § 501.

21. Október 2022

Bývať v podnájme alebo vo vlastnom?

Rozhodnúť sa medzi kúpou vlastného bývania alebo bývaním v prenajatej nehnuteľnosti nie je len o financiách, aj keď financie možno považovať za jeden z najdôležitejší faktorov. Pri výbere z týchto možností zavážia aj iné činitele, ktoré ovplyvňujú naše rozhodovanie, a nie je ich málo.

Newsletter

Nechajte nám váš e-mail a občas vám pošleme newsletter, čo máme nové.

Odoslať