Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Úrokové sadzby a príležitosti na trhu s nehnuteľnosťami

Úrokové sadzby a príležitosti na trhu s nehnuteľnosťami

V poslednom období sme svedkami vysokej úrovne úrokových sadzieb. Tento ekonomický jav nie je nezvyklý a často je spôsobený rôznymi faktormi, ako sú inflačné obavy, snaha centrálnej banky regulovať hospodárstvo alebo reakcia na globálne ekonomické krízy. Vysoké úrokové sadzby môžu mať mnoho dopadov na ekonomiku, a jedným z najzreteľnejších je vplyv na trh s nehnuteľnosťami.

Ako vysoké úrokové sadzby ovplyvňujú trh s nehnuteľnosťami?

Vysoké úrokové sadzby môžu výrazne znížiť dostupnosť hypoték pre potenciálnych kupujúcich. Keď je úročenie vysoké, stáva sa menej atraktívnym požičiavať si peniaze. Menej ľudí sa teda rozhodne pre kúpu nehnuteľnosti, čo vedie k poklesu dopytu. Nižší dopyt na trhu s nehnuteľnosťami zvyčajne vedie k poklesu cien nehnuteľností.

Bytový dom

Príležitosti pre investorov a kupujúcich s voľným kapitálom

Zatiaľ čo pre mnohých môže byť pokles cien nehnuteľností alarmujúci, pre investorov a záujemcov o bývanie, ktorý disponujú voľným kapitálom to môže znamenať obrovskú príležitosť. Keď sú ceny nehnuteľností nízke, investori vedia k nehnuteľnosti prísť za výrazne lepších podmienok.

V blízkej budúcnosti sa očakáva stabilizácia úrokových sadzieb, resp. ich pokles. Keď sa tak stane, dopyt po nehnuteľnostiach pravdepodobne opäť vzrastie, čo zvýši ich hodnotu. Tešiť sa zo zaujímavých ziskov sa preto budú tí, ktorí sa k nim dostali v období ich poklesu.

Prenájom nehnuteľností s možnosťou neskoršieho odkúpenia.

Prenájom nehnuteľností s možnosťou neskoršieho odkúpenia.

Čo ak by ste si mohli nehnuteľnosť rezervovať dnes, za dnešnú cenu a financovanie riešiť, až keď sa trh stabilizuje?

Vďaka službe rent-to-own, teda prenájom s možnosťou neskoršieho odkúpenia, si môžete vysnívanú nehnuteľnosť najskôr za dnešnú cenu rezervovať, okamžite ju začať využívať a odkúpiť až neskôr, keď sa situácia na realitnom trhu stabilizuje. Nehnuteľnosť vám dovtedy podržíme a prenajmeme. Viac o našich službách typu rent-to-own na webovej stránke www.BizPartnerFinance.com.

Aj keď vysoké úrokové sadzby môžu priniesť určité výzvy, rovnako predstavujú jedinečnú príležitosť. Dôležité je sledovať trh, rozumieť trendom a byť pripravený na rýchle rozhodovanie. Ekonomika je dynamická, a to, čo dnes môže vyzerať ako nevýhoda, môže byť zajtra obrovskou príležitosťou. Preto je kľúčové byť informovaný, flexibilný a pripravený využiť príležitosti, ktoré prichádzajú.

« späť na všetky články