Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Poistka proti inflácii zlyháva.

Poistka proti inflácii zlyháva. Výnosy realitných fondov ohrozuje aj obľuba práce z domu.

V terajšej situácii sa stretávame s mnohými ekonomickými výzvami, medzi ktorými inflácia zohráva dôležitú rolu. Zvýšenie cien tovarov a služieb má veľmi negatívny vplyv na nákupnú silu a úspory obyvateľov. Mnohí hľadajú spôsoby, ako sa chrániť pred infláciou, jednou z možností bolo a je investovanie do realitných fondov. Avšak v nedávnej dobe sa objavuje problém, že táto poistka proti inflácii zlyháva, a to aj kvôli obľube práce z domu. V tomto článku sa pozrieme na dôvody a faktory, ktoré týmto fenoménom prispievajú.

Inflácia je jav, ktorým sa zvyšuje všeobecný cenový index tovarov a služieb v ekonomike. Keď inflácia rastie, hodnota peňazí klesá. Mnoho ľudí hľadá spôsoby, ako ochrániť svoje úspory pred infláciou. Jednou zo zaujímavých možností je investovanie do realitných fondov, ktoré majú vďaka inflačným doložkám potenciál rásť viac ako inflácia.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Realitné fondy sú kolektívne investičné nástroje, ktoré zhromažďujú peniaze od investorov a investujú ich do komerčných nehnuteľností, ako sú napríklad kancelárie, obchodné centrá alebo byty. Tieto fondy môžu poskytovať stabilný príjem v podobe nájomného a zároveň sa očakáva, že hodnota týchto nehnuteľností bude rásť v čase. To by malo pomôcť investorom chrániť svoje peniaze pred infláciou. S nástupom technológií a možnosti práce z domu sa mnoho ľudí rozhodlo presunúť svoje pracovné prostredie do domáceho prostredia. Táto obľuba práce z domu prináša výhody ako flexibilita a úspora času stráveného cestovaním, ale zároveň to môže mať negatívny vplyv na niektoré odvetvia, vrátane realitných fondov. Napríklad kancelárie a obchodné priestory v centrách veľkomiest už sú menej žiadané, čo má vplyv na výnosy týchto fondov.

Zníženie dopytu po kanceláriách a obchodných priestoroch má zároveň negatívny vplyv na výnosy realitných fondov.

Investorom, ktorí hľadajú ochranu pred infláciou, avšak sa nechcú vzdať úplne realitného odvetvia môže byť odpoveďou produkt skupiny BizPartner Group, kde predmetom investície nie sú priamo nehnuteľnosti, ale systematické finančno-realitné služby. Týmto spôsobom dokážu investori dosiahnuť vyšší výnos, ako ponúka realitný trh. Zabezpečenie v tomto prípade je rovnako kvalitné, ako priamy nákup nehnuteľností. Investori totiž získavajú oproti svojej investícii do zálohy nehnuteľnosť, ktorej hodnota je z pravidla o 20 - 30 % vyššia ako výška ich investície. Výhodou tohto spôsobu investovania je aj diverzifikácia portfólia, ktorá je dôležitá pre znižovanie rizika a minimalizovanie vplyvu jedného sektora na celkový výnos.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Výnosné investovanie zabezpečené nehnuteľnosťami.

Síce investovanie do realitných fondov sa považuje za jednu z možností ochrany pred infláciou, obľuba práce z domu a zmeny v pracovných návykoch môžu mať negatívny vplyv na výnosy týchto fondov. Je dôležité starostlivo preskúmať investičné možnosti a zhodnotiť všetky faktory, ktoré by mohli ovplyvniť vývoj investícií. Pred rozhodnutím o investovaní je vždy vhodné vyhľadať radu od finančného odborníka, ktorý môže poskytnúť osobitné a konkrétne rady zamerané na vašu individuálnu situáciu a ciele.

« späť na všetky články