Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Prenájom podnikateľských priestorov s možnosťou neskoršieho odkúpenia.

Podnikáte v prenájme, alebo vo vlastnom? Každá možnosť má svoje výhody i nevýhody

Byť sám sebe šéfom je túžbou mnohých, no nie každému sa podarí spojiť príjemné s užitočným a rozbehnúť úspešný biznis. Zarábať si službou, ktorá vás baví, slušne vynáša a zároveň slúži a pomáha iným, znie ako ideálna predstava. Iste nám však dáte za pravdu, že začiatok i priebeh samotného podnikania, nie je vždy ružový. Na podnikanie totiž nestačí mať len samotný nápad. K jeho realizácii je užitočné mať ešte niečo navyše. Napríklad aspoň nejakú finančnú hotovosť, schopné pomocné sily či vhodné priestory, kde by ste svoju činnosť mohli pohodlne vykonávať. Priestory na podnikanie si môžete zadovážiť kúpou a teda pracovať vo vlastnom, alebo sa kúpe vyhnete a budete pracovať v prenájme. Každá alternatíva má svoje výhody i nevýhody. Pozrime sa spoločne, ktoré stoja za pripomenutie a mohli by vám uľahčiť výber jednej z alternatív, pokiaľ váhate a cítite nerozhodnosť.

PODNIKANIE V PRENÁJME

Ak náhodou nemáte prostriedky či chuť investovať do obchodného priestoru, môžete to vyriešiť tým, že si nájdete priestor na prenájom.

Rovnako ako v prípade bývania v prenájme, máte výhodu, že ak by ste sa rozhodli zo dňa na deň presťahovať, resp. zmeniť miesto pôsobenia, nemusíte riešiť predaj starého a kúpu nového priestoru, jednoducho si zbalíte tašky a bez väčších komplikácií sa poberiete ďalej.

V prípade, že napríklad začínate podnikať a neviete úplne presne, kde by vám bolo najlepšie alebo sa vám nedarí nájsť vhodné miesto, môžete si vyskúšať rôzne priestory, resp. lokality, ktoré vášmu podnikaniu vyhovujú viac resp. menej a po čase sa rozhodnúť, kde zakotvite.

Naopak nevýhodou prenájmu je, že ceny nehnuteľností a teda aj nájmov stále rastú. Platiť niekomu dlhodobo, niekoľko rokov vysoký nájom, nie je príjemné, ak sa na to pozeráme z pohľadu zbytočného vyhadzovania peňazí. Bolo by užitočné zrátať si, za koľko rokov by ste splácaním nájmu, splatili celý priestor, aby ste neprerobili.

Ďalšia komplikácia, ktorú by sme mohli spomenúť v spojitosti s prenájmom, je rekonštrukcia priestoru. Je pravdepodobné, že si priestor budete chcieť upraviť podľa vašich potrieb a predstáv, zvlášť ak ide o gastro prevádzky alebo také, kde je úprava interiéru nutnosťou pre úspešný biznis. Nie každý majiteľ vám dovolí zasahovať do daného priestoru a keď už áno, investované peniaze vám nevráti a dokonca to mnohí nezohľadnia ani v rámci nižšieho nájmu.

Rent-to-own, férová cesta k vlastným priestorom na podnikanie.

Rent-to-own, férová cesta k vlastným priestorom na podnikanie.

PODNIKANIE VO VLASTNOM

Pokiaľ máte dostatok financií na obchodné priestory a rozhodnete sa ich odkúpiť, tiež vás čakajú isté výhody. Jednou z nich je, že si s daným priestorom môžete robiť, čo sa vám zapáči.

Peniaze nevyhadzujete za nájom, ale máte ich investované v nehnuteľnosti, čo sa vám do budúcna, v prípade predaja môže hodiť, vzhľadom na to, že ceny nehnuteľností neustále stúpajú.

Nevýhodou podnikania vo vlastnom by mohlo byť napríklad to, že kúpou priestoru si istým spôsobom vytvoríte záväzok a ak by ste sa ho rozhodli niekedy predať, musíte absolvovať určité procesy, ako je spomínaný predaj a následný výber a kúpa nového priestoru.

Ak máte záujem o kúpu obchodných priestorov, no dlhšie sa uchyľujete k prenájmu, pretože momentálne nemáte na ich kúpu dostatok finančných prostriedkov, nemusíte viac čakať, kúpu odkladať a popritom sa prizerať, ako cena priestoru rastie. Naša služba rent-to-own, teda prenájom priestorov s možnosťou neskoršieho odkúpenia, vám ponúka rýchle a jednoduché riešenie, ako využiť zdražovanie cien nehnuteľností vo svoj prospech. Vieme pre vás daný priestor okamžite kúpiť a zmraziť jeho cenu na celý čas, až do doby, kým naň získate dostatok financií. Priestor máte, samozrejme, k dispozícii a môžete ho užívať a rekonštruovať ako svoj vlastný. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať, radi vám pomôžeme prekonať finančnú prekážku, ktorá vám momentálne bráni v kúpe nehnuteľnosti.

« späť na všetky články