Nezáväzná konzultácia zadarmo

Nechajte nám prosím Váš kontakt. Radi sa s Vami porozprávame o Vašich potrebách a odpovieme na Vaše otázky. 

Prosím, zadajte tel. číslo vo formáte 0905 000 000
Prosím, zadajte email vo formáte vasemail@email.com
Ako výhodne a okamžite predať nehnuteľnosť v čase recesie?

Ako výhodne a okamžite predať nehnuteľnosť v čase recesie?

Recesia je obdobie, kedy ekonomika zažíva pokles a vyskytujú sa problémy s nezamestnanosťou a rovnako aj s poklesom cien na trhu nehnuteľností. V takomto období môže byť ťažšie predať nehnuteľnosť, pretože ľudia môžu mať obavy z budúcnosti a menšiu ochotu platiť vysoké ceny za nehnuteľnosti.

Keď sa rozhodnete alebo potrebujete predať nehnuteľnosť v období recesie, je dôležité, aby ste boli pripravení na to, že to môže trvať dlhšie ako inokedy a predajná cena môže byť nižšia ako v lepších časoch. Ak potrebuje peniaze z predaja akútne, zvážte využitie služby okamžitého predaja nehnuteľností od spoločnosti BizPartner Group, kde získate 80% z predajnej ceny okamžite a zároveň dostatok času na samotný predaj nehnuteľnosti za vami očakávanú cenu.

Okamžitý predaj nehnuteľností bez znižovania ceny.

Okamžitý predaj nehnuteľností bez znižovania ceny.

Trh s nehnuteľnosťami je v čase recesie vo všeobecnosti menej aktívny a ceny nehnuteľností môžu byť nižšie ako v období ekonomickej prosperity. Napriek tomu je stále možné predať nehnuteľnosť za rozumnú cenu, ak sa budete riadiť týmito radami:

1. Zistite aktuálnu cenu nehnuteľností vo vašom okolí.

Predtým ako začnete nehnuteľnosť predávať, je dôležité zistiť, za akú cenu sa podobné nehnuteľnosti naozaj predávajú vo vašom okolí, ceny na portáloch bývajú často nadhodnotené. To vám pomôže stanoviť realistické očakávania predajnej ceny vašej nehnuteľnosti.

2. Upravte cenu podľa trhu a očakávaní.

Ak je cena vašej nehnuteľnosti vyššia ako ceny podobných nehnuteľností vo vašom okolí, mali by ste zvážiť zníženie ceny tak, aby bola konkurencieschopná. Ak chcete svoju nehnuteľnosť predať rýchlo, výraznejšie zníženie ceny pod trhový priemer môže prilákať viac záujemcov a pomôcť vám rýchlejšie predať nehnuteľnosť.

3. Vyčistite a upravte svoju nehnuteľnosť.

Ak sa vám podarí nehnuteľnosť vyzdvihnúť, môžete zvýšiť jej atraktívnosť pre potenciálnych záujemcov. To znamená, že by ste mali vyčistiť priestor a upraviť ho tak, aby vyzeral atraktívne a bol príjemný na preskúmanie. 

4. Správne zviditeľnite vašu ponuku 

Predstavte nehnuteľnosť v čo najlepšom svetle prostredníctvom profesionálnych fotografií a dobre napísaného reklamného textu. Ukážte záujemcom, že je vaša nehnuteľnosť cennou investíciou. Expozíciu vašej nehnuteľnosti zvýšite zverejnením inzerátu na rôznych online platformách.

5. Zamerajte sa na kvalitu a výhody nehnuteľnosti.

Zamerajte sa na to, čo je na vašej nehnuteľnosti skutočne dobré a zdôraznite tieto výhody v reklame. Napríklad, ak má vaša nehnuteľnosť veľkú záhradu alebo je blízko verejnej dopravy, tieto výhody môžu pomôcť prilákať záujemcov.

6. Zvážte ponúknutie zvýhodnených podmienok.

V čase recesie môžu potenciálni kupci očakávať zvýhodnené podmienky, ako napríklad flexibilnejšie splátkové podmienky alebo služby naviac. Zvážte, či by ste boli ochotní ponúknuť takéto podmienky, aby ste zvýšili počet záujemcov.

Okamžitý predaj nehnuteľností bez znižovania ceny.

Okamžitý predaj nehnuteľností bez znižovania ceny.

7. Ponúknite alternatívne možnosti financovania.

V čase recesie môže byť pre potenciálnych kupcov ťažšie získať úver na nehnuteľnosť, preto alternatívne ponuky financovania naberajú ešte viac na svojom význame. Zvážte predaj nehnuteľnosti na splátky, prípadne ponúknite prenájom s možnosťou odkúpenia neskôr, kde poskytujeme služby tohto typu už od roku 2013. 

8. Buďte trpezliví a nepredávajte za každú cenu

Predaj nehnuteľnosti v čase recesie môže trvať dlhšie ako v inom období, takže nezúfajte a počkajte na správny moment. Ak ale potrebujete prostriedky z predaja ihneď, zvážte využitie služby okamžitého predaja, kde získate 80% predajnej ceny okamžite a až dva roky na finálny predaj nehnuteľnosti. Cenu preto v prípade akútnej potreby prostriedkov nemusíte znižovať a môžete počkať na správny moment predaja.

Ak budete postupovať podľa týchto tipov, vaše šance na úspešný predaj nehnuteľnosti v čase recesie sa zvýšia.

Pre viac informácií nás kontaktujte prostredníctvom kontaktného formulára na našej webovej stránke, telefonicky alebo emailom.

Viac na www.bizpartnerfinance.com

« späť na všetky články